У ТНТУ презентували українські та міжнародні програми і проєкти

У вівторок, 28 березня 2023 року, у приміщенні бібліотеки ТНТУ відбулася презентація українських і міжнародних програм та проєктів для наукової спільноти університету. Захід був організований і проведений відділом міжнародного співробітництва та підрозділом науково-дослідної частини ТНТУ.

Фахівець відділу міжнародного співробітництва Марчишин Назар Ярославович познайомив викладачів університету з чинними міжнародними стипендіальними програмами і грантами, розповів про їх особливості, умови участі, терміни і фінансове забезпечення. Під час презентації йшлося також про програми академічної мобільності та нові освітньо-навчальні проєкти.

Перед аудиторією виступила та поділилась власним досвідом участі у міжнародних програмах академічної мобільності проректор з міжнародного співробітництва, завідувач кафедри обладнання харчових технологій, доктор технічних наук, професор Вітенько Тетяна Миколаївна.

Начальник науково-дослідної частини, кандидат технічних наук, доцент Осадца Ярослав Михайлович ознайомив викладачів із підготовкою проєктів наукових досліджень, розробок для участі у конкурсному відборі МОН України.

Проректор з наукової роботи, доктор технічних наук, професор Марущак Павло Орестович проаналізував останні рейтинги закладів вищої освіти і місце у них ТНТУ, показники цитованості представників ЗВО, підсумував кількість публікацій науково-педагогічних працівників в українських та міжнародних журналах, закликав активізувати наукову діяльність вишу.

По завершенню презентації присутні обговорили запропоновані можливості та залишились задоволеними результатами зустрічі, отримавши чимало корисної інформації для втілення задумів у майбутніх проєктах. Матеріали проведеного заходу будуть розміщені на сторінках відділу міжнародного співробітництва та підрозділу науково-дослідної частини ТНТУ.

Дякуємо всім учасникам за активну роботу.