Квітневе засідання вченої ради: нагородження, тематичні обговорення, різне

24 квітня 2023 року засідання вченої ради університету було ознаменоване врученням низки відзнак та нагород.

В університеті відбувся 1 етап конкурсу Start up проєктів. Меценатами конкурсу виступили ПАТ «МТБ БАНК» і ТОВ «Реворк-Спейс». На засіданні вченої ради керівник відділення №1 ПАТ «МТБ БАНК» Олександр Заблоцький разом з ректором Миколою Митником і організаторами конкурсу проректорами Павлом Марущаком і Романом Шерстюком вручили сертифікати і грошові премії переможцям конкурсу:

  • за 1 місце — команді у складі Василя Дозорського, Оксани Дозорської, Олени Гевко, Леоніда Дедіва та Євгенії Яворської;
  • за 2 місце – двом командам: у складі Леоніда Дедіва, Василя Дозорського, Оксани Дозорської та Ірини Дедів та у складі представників ВСП «Гусятинський фаховий коледж ТНТУ» Артема Мочалова і Святослава Шепетюка;
  • За 3 місце — трьом командам: у складі Михайла Стрембіцького, Юрія Скоренького і Тараса Назаревича, і двом командам з Гусятина — у складі Юлії Василишин, Людмили Гургач і Святослава Шепетюка та Вікторії Дубецької, Руслана Гуцула, Артура Целіня і Віталія Гуменюка.

Вітаємо переможців конкурсу, бажаємо успіхів у наступному етапі і щиро вдячні працівникам і студентам університету та представникам відокремлених структурних підрозділів «Гусятинський фаховий коледж ТНТУ і «Тернопільський фаховий коледж ТНТУ» за активну участь у конкурсі!

Президент Академії соціального управління д.е.н., професор Богдан Андрушків вручив посвідчення академіка Академії соціального управління д.т.н., проректору з наукової роботи Павлу Марущаку та відзнаку Академії соціального управління та Фонду реєстрації неординарних ідей і проектів "За заслуги в розвитку освіти, науки та економіки" д.е.н., завідувачці кафедри економіки та фінансів Олені Панухник. Вітаємо наших науковців і бажаємо натхнення до подальшої плідної праці!

Рішенням вченої ради присвоєно вчене звання професора доценту кафедри комп’ютерних наук Ірині Струтинській. Щиро вітаємо Ірину Володимирівну і бажаємо подальших успіхів!

Про планування попереднього навчального навантаження на 2023/2024 навчальний рік доповідав перший проректор Олег Ляшук, який проаналізував прогнозні показники набору здобувачів вищої освіти в наступному році, підкреслив важливість ефективної профорієнтаційної роботи і необхідність, в окремих випадках, корегування навчальних планів.

Про успіхи та проблеми у досягненні університетом високих показників у вебометричних рейтингах доповідали начальник відділу забезпечення якості освіти Любомир Матійчук та начальник Центру бенчмаркінгу і вебменеджменту Андрій Паламар. Запропоновано, обговорено і прийнято План заходів щодо покращення цих показників.

Проректор з науково-педагогічної роботи Степан Дячук звітував про роботу на посаді за 2018-2023 рр. Він доповів про всі аспекти діяльності на посаді проректора, наголосивши на питаннях дистанційного навчання, роботі Локальних центрів дистанційної освіти, співпраці з органами студентського самоврядування університету та відокремленими структурними підрозділами — фаховими коледжами. Після обговорення вчена рада схвалила звіт Степана Федоровича і рекомендувала ректору укласти з ним контракт на наступний період.

За пропозицією голови атестаційної комісії вченої ради Євгенії Яворської за поданням структурних підрозділів ряд працівників і науково-педагогічних працівників університету представлено до нагородження грамотами на обласному, міському та університетському рівні.

На засіданні затверджено Правила прийому на навчання до Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя в 2023 році; до ВСП "Тернопільський фаховий коледж Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя" для здобуття ступеня бакалавра в 2023 році та для здобуття освітньо-професійного ступеня «фаховий молодший бакалавр» в 2023 році до ВСП «Тернопільський фаховий коледж Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя», ВСП «Гусятинський фаховий коледж Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя», ВСП «Зборівський фаховий коледж Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя».

Затверджено положення про наукові школи під керівництвом д.т.н., проф. Сергія Лупенка і д.т.н., проф. Володимира Андрійчука, положення про науково-дослідну частину, про порядок видання монографій, про відділ редакційно-видавничих робіт науково-технічної бібліотеки, про бухгалтерську службу, про рейтингове оцінювання виконання цільових показників ефективності роботи науково-педагогічних працівників, кафедр та факультетів; зміни до положень про порядок обрання директорів відокремлених структурних підрозділів (фахових коледжів), про організацію освітнього процесу, про порядок переведення та поновлення студентів, про кафедру.

Крім того, затверджено склад редакційної колегії «Вісника ТНТУ» рекомендації науково-технічної та науково-методичної рад.