ТНТУ — серед провідних університетів, відібраних до програми покращення вищої освіти в галузі кібербезпеки

В травні 2023 року Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя став партнером проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» (USAID Cybersecurity for Critical Infrastructure in Ukraine). В умовах повномасштабної війни та зростання кількості кібератак, особливо на критичні інфраструктури, кіберполігони або хмарні навчальні платформи стають незамінним елементом освіти для студентів українських університетів.

В рамках проєкту студенти спеціальності 125 Кібербезпека отримали доступ до інтерактивної навчальної платформи RangeForce для відпрацьовування навиків пошуку вразливостей на основі реалістичних сценаріїв кібератак. RangeForce платформа дозволяє генерувати сертифікати за результатами успішно пройдених завдань та додати їх до персональної сторінки студента у LinkedIn.

ТНТУ висловлює щиру подяку координаторам даного проєкту за можливість удосконалення підготовки університетських здобувачів вищої освіти за спеціальністю 125 «Кібербезпека», розвиток професійних навичок у студентів, що є передумовою формування кадрового потенціалу у сфері кібербезпеки.