Підсумки та перспективи: відбулося останнє у поточному навчальному році засідання вченої ради університету

20 червня 2023 року відбулось заключне засідання вченої ради університету у цьому навчальному році.

На початку засідання ректор Микола МИТНИК вручив диплом дійсного члена Академії політико-правових наук України професору кафедри менеджменту та адміністрування д.н.держ.у., професору Марії РУДАКЕВИЧ. Обрання академіком є визнанням заслуг Марії Іванівни у державотворчому процесі, становленні демократії в Україні. Бажаємо їй міцного здоров’я і подальших творчих успіхів!

За вагомий особистий внесок у підготовку переможців ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких робіт учнів-членів Тернопільського обласного відділення Малої академії наук України грамотами департаменту освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації нагороджено науково-педагогічних працівників університету – к.т.н., доц. Романа ЗОЛОТОГО, к.т.н., доц. Олександра КРАМАРА, к.п.н., доц. Ірину НАЗАРКО, к.ф.-м.н., доц. Юрія СКОРЕНЬКОГО, к.е.н. Сергія РАДИНСЬКОГО. Спасибі за Вашу працю із залучення учнів до наукових досліджень та виховання наших майбутніх абітурієнтів!

За багаторічну плідну працю і значний вклад у становлення і розвиток університету Грамотою ректора і відзнакою Академії соціального управління нагороджено професора кафедри конструювання верстатів, інструментів та машин д.т.н., професора Ігора ЛУЦІВА. В нашому університеті Ігор Володимирович пройшов шлях від студента, аспіранта до першого проректора, завідувача кафедрою, отримав Почесне звання «Заслужений працівник освіти України». Сьогодні ми провели на заслужений відпочинок талановитого і креативного керівника, який відзначався мудрістю та виваженістю у прийнятті рішень. Студенти і працівники університету з глибокою шаною ставляться до Ігоря Володимировича. Бажаємо йому міцного здоров’я та реалізації усіх майбутніх планів!

Рішенням вченої ради вчене звання доцента присвоєно доценту кафедри економічної кібернетики к.е.н. Берестецькій Олені Михайлівні; доценту кафедри автомобілів к.т.н. Губці Андрію Богдановичу; доценту кафедри харчової біотехнології і хімії к.т.н. Дацишин Катерині Євгенівні; доценту кафедри конструювання верстатів, інструментів та машин Крупі Володимиру Васильовичу; доценту кафедри інжинірингу машинобудівних технологій Паньківу Віталію Романовичу. Щиро вітаємо науково-педагогічних працівників і бажаємо подальших успіхів!

На засіданні обрано завідувачів кафедрами: радіотехнічних систем к.т.н., доц. Дунця Василя Любомировича; інформаційної діяльності та соціальних наук д.іст.н., проф. Криськова Андрія Анатолійовича; фізичного виховання і спорту к.мед.н. Курка Ярослава Віталійовича; фізики к.т.н. Сіткар Оксану Андріївну; бухгалтерського обліку та аудиту д.е.н., доц. Співака Сергія Михайловича та професорів кафедр – будівельної механіки к.т.н., доц. Бодрову Людмилу Гордіївну; інжинірингу машинобудівних технологій д.т.н., проф. Васильківа Василя Васильовича; харчової біотехнології і хімії д.вет.н., проф. Кухтина Миколу Дмитровича; комп‘ютерних наук (0,5 окл.) д.т.н., проф. Марценюка Василя Петровича; кібербезпеки (0,3 окл.) д.т.н., проф. Скаргу-Бандурову Інну Сергіївну; обладнання харчових технологій д.т.н., проф. Стадника Ігоря Ярославовича; промислового маркетингу д.е.н., проф. Фаловича Володимира Андрійовича. Бажаємо усім міцного здоров'я, натхненної праці на благо університету в мирній Україні!

Про надходження коштів від платних послуг в освітній сфері та сфері фізичного виховання й охорони здоров’я у 2022/2023 навчальному році доповів проректор з науково-педагогічної роботи Степан ДЯЧУК.

Голова статутно-організаційної комісії Володимир КОБЕЛЬНИК зазначив, що ухвали вченої ради університету, прийняті на засіданнях впродовж року, в основному виконані. Прийнято протокол невідповідностей.

Після обговорення затверджено План роботи вченої ради на наступний навчальний рік, а також Положення про надання платних послуг у сфері наукової та науково-технічної діяльності підрозділами Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя.

Крім того, затверджено освітні програми та рекомендації науково-технічної та науково-методичних рад.