Майбутні фахівці спеціальності "Галузеве машинобудування" ознайомилися з виробничим процесом

Знайомство з процесом виробництва є одним із найважливіших елементів процесу навчання, особливо для студентів — майбутніх машинобудівників.

15 червня 2023 року під керівництвом доцентів кафедри конструювання верстатів інструментів та машин Володимира Крупи та Андрія Гагалюка відбулась екскурсія студентів спеціальності 133 "Галузеве машинобудування" майбутніх бакалаврів та магістрів на підприємство АТ «Технологія», що розміщене у с. Байківці. АТ «ТЕХНОЛОГІЯ» є частиною великої структури «TECHNOLOGIA GROUP» та поставляє продукцію в більш, ніж 60 країн світу на 5-ти континентах.

АТ «ТЕХНОЛОГІЯ» спеціалізується на виробництві упаковок для харчової промисловості та виробництва напоїв. Кожен із технологічних процесів забезпечений унікальним обладнанням. Основною метою екскурсії було ознайомлення з роботою сучасного обладнання, автоматичних ліній складання, термопластавтоматів, друкарських машин тощо, а також особливостями технологічних процесів.

Екскурсія була проведена у 2 зміни по 10 студентів у кожній, що дозволило учасникам отримати вільний доступ до обладнання, а також можливість кращого сприйняття інформації. Начальник виробництва Тарас Нагуляк детально ознайомив присутніх із етапами виробництва. На робочих місцях додаткову інформацію надавали оператори машин та знайомили з особливостями виробничого процесу. Крім виробничих приміщень учасники побували у відділі технічного контролю, де старший інженер-контролер Євгеній Тараненко показав та наочно продемонстрував яким чином перевіряється якість продукції.

За результатами екскурсії та взаємних домовленостей декілька студентів 2 та 3 курсу будуть проходити практику, а троє випускників-бакалаврів запрошені на роботу.