Інтернаціональний тиждень, присвячений різноманіттю та інклюзії у рамках проєкту Erasmus+

У рамках реалізації міжнародного проєкту академічної мобільності Erasmus+ (КА107) з Нижньодунайським університетом у м. Галац представники ТНТУ взяли участь у інтернаціональному тижні, присвяченому різноманіттю та інклюзії. До складу делегації увійшли Тетяна Вітенько, Галина Крамар, Володимир Ясній, Надія Луцик, Віталій Мочарський та Людмила Мороз.

Презентація ТНТУ, яку провела Тетяна Вітенько, була важливою складовою цього заходу. Вона не лише представила загальну інформацію про університет і стратегію щодо різноманіття та інклюзії, а й розповіла про наслідки російської агресії в Україні, а також окреслила нове бачення інклюзивного навчання в ТНТУ. Це було надзвичайно важливо, оскільки вдалося привернути увагу міжнародної спільноти до проблем, з якими стикається Україна, і продемонструвати визначену позицію щодо інклюзії.

Крім того, учасники заходу відвідали освітні та наукові лабораторії, взяли участь у дискусіях щодо майбутньої наукової співпраці в галузях матеріалознавства, будівництва, харчової інженерії, IT та менеджменту. Ці зустрічі дозволили окреслити напрямки майбутніх спільних міжнародних проєктів, включно проєкт 171. Науковці ТНТУ обмінялися досвідом з представниками Румунії, Канади, Єгипту, Вірменії, Уругваю, Молдови та інших країн щодо навчання іноземних студентів та культурного обміну.

Представники ТНТУ повернулись з новими знаннями, перспективами та ентузіазмом, щоб продовжити роботу з розширення різноманіття та інклюзії в університеті.

Проєкт мобільності (КА107) став по-справжньому незабутнім досвідом для науковців ТНТУ, що розширив освітні горизонти й надав нові інсайти. Висловлюємо щиру вдячність учасникам й організаторам Інтернаціонального тижня, присвяченого різноманіттю та інклюзії у рамках проєкту Erasmus+, та всім, хто підтримує розвиток освіти й міжнародного співробітництва!