Ректор Микола Митник поспілкувався із представником дипломатичної місії Литовської Республіки

19 липня 2023 року відбулася зустріч ректора Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Миколи Митника та Почесного Консула Литовської Республіки у Тернополі і Тернопільській області Ярослава Візняка.

Під час бесіди сторони відзначили важливість активізації співпраці в освітній та культурно-гуманітарній сферах. Зокрема, ішлося про перспективи поглиблення академічної та культурної взаємодії між ТНТУ та закладами вищої освіти Литви.

За словами Почесного Консула Ярослава Візняка, поглиблення співпраці між Тернопільським університетом та інтелектуальним середовищем Литви є вкрай важливим, адже така взаємодія сприяє налагодженню продуктивних міждержавних відносин особливо зараз, коли Україна захищає не лише свою незалежність, а й європейські цінності та європейську демократію.

Ректор Микола Митник зазначив, що Тернопільський університет завжди відкритий до розширення освітньої, наукової та культурної співпраці України з Литовською Республікою та подякував за допомогу, яку Україна та ТНТУ отримують від Литовської Республіки.

В свою чергу Почесний Консул Литовської Республіки в м. Тернопіль і Тернопільській області Ярослав Візняк вручив Подяку ректору Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Миколі Митнику за відчайдушну допомогу Україні, дружню підтримку народу та прагнення до миру на Землі, за небайдужість та активну громадянську позицію.