НЕПОПРАВНА ВТРАТА

Ректорат, колектив кафедри комп'ютерних наук, увесь професорсько-викладацький склад Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя з глибоким смутком сприйняли звістку про важку втрату – смерть кандидата технічних наук, доцента

МАЦЮКА ОЛЕКСАНДРА ВАСИЛЬОВИЧА
(10.10.1969 – 26.07.2023)

Народився 10 жовтня в с. Іванківці (тоді Лановецького р-ну) Тернопільської області. В 1986 р. закінчив середню школу в с. Буглів на Лановеччині. З 1986 р. по 1992 р. навчався в Київському державному університеті імені Тараса Шевченка (тепер Національний університет імені Тараса Шевченка), на фізичному факультеті. Успішно закінчив університет в 1992 р. і отримав спеціальність – фізик, викладач.

Професійний шлях в Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя пройшов від посади інженера відділу медичного приладобудування ТПІ ім. Івана Пулюя (1993 – 1997) до завідувача кафедри комп'ютерних наук (2007 – 2012), декана факультету комп’ютерно-інформаційних систем і програмної інженерії (2010 – 2017).

Плідно працював на науковій ниві. Автор понад 100 наукових та навчально-методичних праць, 50 наукових статей у фахових вітчизняних та закордонних виданнях (у т.ч. 32 наукових публікацій, які індексуються у наукометричній базі Scopus та Web of Science).

Очолював науково-дослідну лабораторію «Розумне місто Тернопіль». Готував дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора наук.

Користувався повагою серед колективу університету та студентів. І в роботі, і у вільний час був щирим другом, любив свою родину, малу і велику Батьківщини. Завжди був готовий прийти на допомогу і колегам, і студентам. Ніколи не відмовлявся поділитись досвідом, допомагав в організації роботи кафедри, факультету.

В пам’яті академічної спільноти Олександр Васильович Мацюк назавжди залишиться людиною високого інтелекту, талановитим педагогом і науковцем, щирим приятелем та колегою.

Висловлюємо глибокі співчуття його сім’ї та рідним і розділяємо з ними біль втрати.

Вічна пам'ять!

На адресу університету надійшли слова жалю:

Dr hab. inż. Pawel Komada
Politechnika Lubelska

Шановний Ректоре!

Великий сум огорнув нас коли ми дізналися про смерть кандидата технічних наук, доцента Олександра Мацюка. Важко висловити нашу скорботу з приводу його відходу з життя.

Від імені деканів, Ради факультету та всієї спільноти факультету електротехніки та комп'ютерних наук Люблінської політехніки, а також від себе особисто хочу висловити Вам, Пане Ректоре, наші щирі співчуття.

Наша співпраця розпочалася майже 10 років тому. Він був одним з тих, хто був відданий програмі подвійних дипломів, яку впроваджували в життя наші університети. Завдяки цій спільній справі кілька студентів здобули ступінь магістра не лише в Тернопільському національному технічному університеті, але й у Люблінській політехніці, отримавши дипломи обох університетів.

Кандидат технічних наук, доцент Олександр Мацюк залишиться в нашій пам'яті як дуже відкрита, доброзичлива людина. Він дбав про розвиток студентів та співробітників і був відданий своїй роботі.

У зв'язку з цією сумною подією ми поділяємо біль і жалобу з його родиною, друзями, колегами та всією університетською спільнотою.

Просимо також передати наші співчуття його родині.