Зустріч з Почесним консулом України в місті Детройт

Уже вдруге впродовж року університет відвідав Почесний консул України в місті Детройт (штат Мічиган, США) Василь Перець.

Ректор Микола Митник особисто привітав незмінного керівника локального центру дистанційного навчання ТНТУ на базі Українського культурного центру з призначенням на дипломатичну посаду.

Разом з першим проректором Олегом Ляшуком, помічником ректора Михайлом Блавіцьким, директором Центру міжнародної освіти Богданом Ковалюком обговорили чергові завдання локального центру дистанційного навчання, перспективи подальшої співпраці університету з українською діаспорою. При цьому Василь Перець як президент Українського конгресового комітету Америки, регент хору ім. Івана Котляревського в церкві Непорочного Зачаття УГКЦ поділився інформацією про допомогу, яку надає українська громада ЗСУ, висловив вдячність всім українським воїнам за їх щоденний героїзм та жертовність. Як перспективний напрям співпраці на найближчий час визначено розширення кола партнерів серед американських університетів, а також залучення науковців, громадських діячів з числа діаспорних структур до організації та проведення на базі університету міжнародних науково-практичних заходів, націлених на вивчення форм та методів сучасного ведення гібридної війни. Зокрема увага була закцентована на щорічній конференції «Воєнні конфлікти та техногенні катастрофи: історичні та психологічні наслідки».

У результаті змістовної зустрічі було окреслено конкретні плани подальшої співпраці університету з Українським культурним центром в місті Воррен, розширення роботи локального центру дистанційного навчання ТНТУ, підписано відповідні документи, які уповноважують пана Василя Перця представляти інтереси університету на теренах Північної Америки.