Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя співпрацюватиме з ТОВ «Форвард Орто»

29 серпня 2023 року відбулась зустріч ректора Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Миколи Митника з директором ТОВ «Форвард Орто» Павлом Христичем.

ТОВ “Форвард-Орто” працює на ринку соціальних послуг та здійснює виготовлення та безкоштовне забезпечення окремих категорій населення технічними засобами реабілітації, а саме: протезно-ортопедичними виробами, засобами для пересування, ортопедичним взуттям.

Зустріч проходила в розширеному форматі за участю завідувачки кафедри біотехнічних систем ТНТУ Євгенії Яворської, доцентів кафедри біотехнічних систем ТНТУ Миколи Хвостівського та Леоніда Дедіва, а також головного інженера ТОВ “Форвард-Орто” Богдана Паласюка.

Підприємство зацікавлене у підготовці кваліфікованих випускників університету за спеціальність 163 «Біомедична інженерія» в рамках освітньо професійної програми «Біоінформатика та реабілітаційна інженерія» для з метою формування конкурентоспроможності майбутнього фахівця в галузі реабілітаційної інженерії.

В рамках зустрічі було обговорено актуальні проблеми протезування, ортезування та біопротезування для удосконалення освітньо-професійної програми «Біоінформатика та реабілітаційна інженерія» спеціальності 163 «Біомедична інженерія» з метою формування конкурентоспроможності майбутнього фахівця в галузі реабілітаційної інженерії.

Внаслідок обговорення та обміну думками були вироблені основні напрямки співробітництва та взаємного обміну досвідом з метою поліпшення якості підготовки фахівців, закріплення теоретичних знань та їх практичного застосування на виробництві.

Важливим кроком на шляху плідного співробітництва, що відкриває нові перспективи для обміну знаннями та дослідницької співпраці між студентами, викладачами та професіоналами з «Форвард Орто» стало підписання договору про співпрацю та домовленість щодо перших кроків його реалізації.