Вчена рада успішно розпочала роботу у новому навчальному році

5 вересня 2023 року відбулося перше засідання вченої ради університету у новому навчальному році.

На початку засідання ректор університету Микола МИТНИК та голова профкому університету Оксана ГАРМАТЮК висловили вдячність к.філософ.н, професору Василю НІКОНЕНКУ, який завершив трудову діяльність в університеті, за його величезний вклад у розвиток університету, формування філософських підходів до оволодіння знаннями майбутніх фахівців різних галузей економіки країни.

Ректор вручив науково-педагогічним працівникам відомчі нагороди: за вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів грамотою Міністерства освіти і науки України нагороджено д.е.н., професора кафедри економіки та фінансів Наталію МАРИНЕНКО, подякою — д.е.н., професора кафедри управління інноваційною діяльністю Людмилу МАЛЮТУ.

На засіданні вручено атестат професора д.е.н., професору кафедри комп’ютерних наук Ірині СТРУТИНСЬКІЙ.

Студентська рада університету отримала подяку міського голови Тернополя Сергія Надала за вагомий внесок у розвиток молодіжної політики Тернопільської міської територіальної громади, активну громадянську позицію, сприяння в реалізації молодіжних ініціатив та з нагоди Міжнародного Дня молоді. Нагороду вручено в.о.голови студради університету Володимиру ДЕРЕВ’ЯНКУ.

Від імені керівництва Конфедерації будівельників України з нагоди Дня будівельника за консультації та обстеження об’єктів, пошкоджених внаслідок агресії росії, нагороджено к.т.н., доцента кафедри будівельної механіки Олександра КОНОНЧУКА, за активну волонтерську діяльність — старшого викладача цієї ж кафедри Романа ГРИЦЕЛЯКА.

Щиро вітаємо усіх нагороджених! Бажаємо й надалі невтомно трудитись на благо університету та України!

На засіданні відбулась значна подія у житті університету — за вагомий внесок у розвиток освіти і науки України та плідну співпрацю з університетом присвоєно звання Почесного доктора університету (Doctor Honoris Causa) академіку Української академії наук в галузі стратегічного менеджменту, професійному коучу і бізнес-консультанту Богдану БУДЗАНУ, який з 1991 року активно співрацює з університетом у питаннях стратегічного розвитку, проведення семінарів, тренінгів, науково-практичних конференцій.

За вагомий внесок у розвиток освіти і науки України, багаторічну науково-педагогічну діяльність звання Почесного професора університету присвоєно к.т.н., професору кафедри будівельної механіки Людмилі БОДРОВІЙ, яка створила одну з перших науково-дослідних лабораторій в університеті – лабораторію твердих сплавів, під її керівництвом виконано більше десятка г/д і д/б тем, захищено чотири дисертації на здобуття вченого ступеня кандидата наук, з 1997 року і до сьогодні представляє результати розробок на Світових і Європейських конгресах з порошкової металургії, провадить плідну педагогічну діяльність.

Щиро вітаємо Богдана БУДЗАНА і Людмилу БОДРОВУ з присвоєнням почесних звань! Бажаємо Вам міцного здоров’я і наснаги для подальшої плідної праці! Дипломи Почесного доктора і Почесного професора університету будуть вручені на окремому засіданні вченої ради.

Традиційно на першому засіданні у новому навчальному році ректор університету Микола МИТНИК виголосив доповідь на тему «Звіт про діяльність колективу університету у 2022/2023 навчальному році та завдання щодо подальшого удосконалення освітньо-наукової та фінансово- господарської діяльності». Микола Мирославович детально проаналізував усі досягнення колективу в умовах воєнного стану та змішаного формату освітнього процесу у навчальній, науковій діяльності, міжнародному співробітництві, виховному процесі, фінансово-господарській діяльності. Він відзначив успішно проведену вступну кампанію, акредитацію освітніх програм, проведення наукових конференцій, матеріали яких будуть реферуватися у наукометричній базі Web of Science, зростання кількості академічних мобільностей студентів та науково-педагогічних працівників, отримання грантів на виконання міжнародних проєктів в освітній сфері, проведення значної кількості виховних та просвітницьких заходів, виконання плану надходжень коштів від надання платних послуг, виконання цілого ряду робіт господарськими підрозділами. Ректор зупинився на викликах, що стоять перед колективом, та окреслив основні завдання для забезпечення якості освітнього процесу, ефективності наукових досліджень, розширення міжнародної співпраці та забезпечення фінансової стійкості університету.

За результатами широкого обговорення прийнято ухвалу вченої ради.

Про затвердження навчального навантаження на 2023/24 н.р. та необхідність його коригування у зв’язку з продовженням вступної кампанії доповів перший проректор Олег ЛЯШУК.

Про важливі питання готовності університету до нового навчального року і до роботи в осінньо-зимовий період доповів проректор з АГРБ Василь КЛЕПЧИК.

З обговорюваних питань прийнято відповідні ухвали.

На засіданні затверджено ряд положень, змін до положень і рекомендацій науково-технічної ради.