81-річницю створення УПА студенти та співробітники ТНТУ відзначили участю у військово-історичній реконструкції

З нагоди 81- ї річниці створення УПА студенти та співробітники університету долучились до театралізованого патріотичного дійства.

Разом з курсантами Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою, студентами та викладачами Тернопільського національного медичного університету імені І. Я. Горбачевського, волонтерами на базі НОК «Червона Калина» за підтримки ГО «Десантно-козацький рій» представники ТНТУ взяли участь у реконструкції історії українського народу «Дух нескореного краю».

Учасники відтворили сцену козацької доби — визволення полонянок з татарської неволі, де одну з учасниць зіграла студентка факультету економіки та менеджменту ТНТУ Софія Гесюк, у бою повстанців зі спецгрупами НКВС біля криївки свою акторську майстерність проявив студент факультету економіки та менеджменту ТНТУ Олександр Кот. Завершальною сценою стало відтворення бою ЗСУ з московськими окупантами.

Наприкінці дійства всіх учасників частували смачною козацькою кухнею.

Захід мав на меті показати відверті паралелі сьогодення та минулого, тому вивчати, досліджувати історію своєї країни, вміти вибудовувати власну позицію - вкрай важливо, вважають учасники реконструкції.

Фото з відкритих джерел та відділу у справах молоді та зв'язків з громадськістю ТНТУ.