Телевізійна премія «Гордість Тернопілля» 2023

Стартувала телевізійна премія «Гордість Тернопілля», яка вже другий рік поспіль проводиться телеканалами Тернопіль-1 та ІНТБ.

Уся громадськість Тернопілля обиратиме шляхом голосування тих особистостей, жити і працювати поруч із якими, пересіктися з ними у просторі й часі — за честь для кожного. Бо їхні героїзм і жертовність не вимагають екстремальних обставин — ці люди знаходять нагоду для подвигу щодня. На робочому місці, у громадській діяльності, в політиці, спорті, мистецтві тощо.

В номінації "Науковець року" честь представляти Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя має Михайло Петрик.

Доктор фізико-математичних наук, професор, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, завідувач кафедри програмної інженерії ТНТУ ім. Івана Пулюя, автор понад 300 наукових статей і монографій, учасник французько-української програми культурного відродження і допомоги Україні.

Михайло Петрик — відомий вчений у галузі кібернетики, математичного моделювання і системного аналізу. Коло наукових інтересів: моделювання та ідентифікація параметрів складних систем і процесів в неоднорідних середовищах частинок нанопористих структур, методи прикладної математики та інженерії програмного забезпечення. Автор понад 300 наукових статтей і монографій, значна частина яких опублікована у високорейтингових міжнародних журналах (з них понад 30 статтей рівня Quartile 1,2 : Physical Review E, Physics Letters, J. Phys. Chem. C, Cybernetics & System Analysis, Superlattices and Microstructures, Catalysis Today, Adsorption Elsevier, European Physical Journal B та ін), індексована у науково-метричних БД (Scopus, Web of Sciences). Тривалий час стажувався і мав наукові перебування як запрошений професор у низці провідних університетів Європи (Університет П’єра і Марії Кюрі Сорбона Париж 6, Дослідницький університет Парижу Sciences & Lettres (Вища Школа фізики ESPCI Paris Tech), Університет Анрі Пуанкаре Nancy 1 та ін.). Разом з професором Ж. Фресаром (Sorbonne Unniversité) є cпівкерівником низки міжнародних проєктів і програм подвійних дипломів, в т.ч., проєкту «DNIPRO» Програми спільних дій між Україною і Францією в галузі науково-технологічного співробітництва. Триразовий стипендіат французького уряду (ґранти SSHN для науковців високого рівня, CNRS). За результатами міжнародної наукової кооперації удостоєний високої державної нагороди Французької Республіки – Ордена Академічних Пальм (Ordre des Palmes Academiques, введеним Наполеоном Бонапариом у 1808 р. за заслуги в науці та освіті).

Для того, щоб проголосувати, відправляйте sms-повідомлення на номер 7576 з текстом ГТ169.

Максимальна кількість sms-повідомлень, яку можна відправити на підтримку одного номінанта становить 5.

Голосування триває до 03 грудня 2023 року

Деталі за посиланням gordist.tv/nomination/15/

В номінації "Студент року" наша представниця — студентка факультету інженерії машин, споруд та технологій Соломія Гавришко.

Щира, ерудована і творча! Відмінниця 4 курсу спеціальності «Будівництво та цивільна інженерія», учасниця численних творчих конкурсів та міжнародних програм Erasmus+. Вміло поєднує кар’єрний ріст в ролі архітектора, академічну й соціальну діяльність з творчими успіхами.

Соломія Гавришко: «Сама я з містечка, яке є батьківщиною людини, чиє ім’я носить мій університет. Жага до знань і досягнень захопила мене ще з перших класів школи і не залишає до цих пір. За час свого навчання я активно залучаюсь до різних сфер студентського життя, будуючи не лише академічну, а й соціальну кар’єру. Моє зацікавлення у будівництві та цивільній інженерії випереджає стандартні рамки, і я завжди готова взяти на себе виклики, які дозволяють мені розвивати свої здібності та компетенції. Поза аудиторією, я віддаюсь роботі і творчості, де можу розвивати свою кар’єру і особистість на різних фронтах. Мої цілі – це не лише академічний успіх, а й сприяння формуванню позитивного впливу на оточуючих, соціум та благоустрій міст. Проте найбільше моє захоплення – це архітектура. Завдяки знанням, що допоміг мені здобути університет, на даний момент я покладаю всі свої сили на проектування нових укриттів і сховищ для освітніх закладів по всій Тернопільщині. Я вірю, що “Найкращий студент року” — це не лише визнання моїх зусиль, але і можливість показати, як я можу приносити користь своїй спільноті та впливати на світ. Я готова прийняти виклики майбутнього та продовжувати розвивати свої здібності для досягнення ще більших висот».

Для того, щоб проголосувати, відправляйте sms-повідомлення на номер 7576 з текстом ГТ143.

Максимальна кількість sms-повідомлень, яку можна відправити на підтримку одного номінанта становить 5.

Голосування триває до 03 грудня 2023 року

Деталі за посиланням: gordist.tv/nomination/11/