Зустріч партнерів: делегація ТНТУ відвідала Шибеницьку Політехніку та Університет Спліта

4 - 8 грудня 2023 року делегація ТНТУ в складі помічника ректора Михайла Блавіцького, директора ЦМО Богдана Ковалюка та старшого викладача кафедри української та іноземних мов Ліліани Джиджори перебувала в Хорватії, де відвідала з робочим візитом Шибеницьку Політехніку та Університет Спліта.

У Шибеницькій Політехніці, в рамках Міжнародного тижня мобільності викладачів Еразмус +, а також діючого меморандуму, делегати обмінювались знаннями та досвідом у сфері організації міжнародного освітнього та наукового процесів. З ректором Любо Рунжічом обговорили найближчі кроки подальшої співпраці між університетами та висловили йому вдячність за надану ТНТУ допомогу, а також за хорватську підтримку українського народу у боротьбі з російським агресором.

Під час зустрічі в Сплітському університеті з деканом факультету будівництва, архітектури та геодезії Нено Торічем, заступником декана Ніколою Гргічем та координатором Erasmus програм Іваном Бановичем окреслено напрямки майбутньої співпраці у сфері обміну студентами й персоналом, наукової та професійної роботи.

В рамках святкування 10-річчя від заснування громадської організації «Українсько-хорватська співпраця «Біла Хорватія», давнього партнера ТНТУ, делегація університету відвідала офіс ГО в Задарі. Зустріч з представниками ГО, на чолі з Маріном Лергою, проходила у формі круглого столу «Культурні та економічні зв’язки між Республікою Хорватія та Україною: спільна історія та перспектива», при цьому учасники акцентували увагу на пошуку шляхів та механізмів для дослідження спільних сторінок історії обох країн, ролі і місця громадської дипломатії в умовах гібридної війни та широкомасштабної військової агресії, досвіду Республіки Хорватія у повоєнній відбудові та інтеграції в ЄС, перспектив україно-хорватської співпраці в культурній, освітній, науково-технічній сфері, у реалізації інфраструктурних об’єктів.