Студентка спеціальності «Харчові технології» Христина Рибалкіна пройшла міжнародну практику в Італії в межах проєкту EuroEst

Студенти Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя продовжують опановувати професійні навички на міжнародному рівні.

Цього року студентка спеціальності «Харчові технології», гр. МХ-31 Христина Рибалкіна успішно пройшла практичну підготовку в Італії в межах освітнього проєкту EuroEst. Стажування проходило на базі Capaccio-Paestum Ristopescheria Marechiaro у співпраці з асоціацією U.C.M. ITALY.

Програма дає можливість студентам зануритися у професійне середовище готельно-ресторанної сфери, поєднуючи навчання з унікальним культурним досвідом Італії. Учасники проєкту мають змогу працювати поруч із фахівцями середземноморської кухні, вивчати технології приготування страв із морепродуктів та розвивати професійні компетентності. Крім того, студенти отримують стипендію, що сприяє доступності програми.

Христина поділилася своїми враженнями від участі в проєкті: «Цього року я пройшла практику в Італії в межах міжнародного проекту «EuroEst». Набула велику кількість навичок праці на кухні та з морепродуктами, опанувала та надалі вивчаю італійську мову, знайшла багато нових друзів та знайомств. Практика закордоном – це хороша можливість отримати новий досвід, спробувати щось зовсім інше та відвідати багато красивих місць. Звичайно, завжди є різні нюанси та проблеми: велике навантаження, нерозуміння мови та різний менталітет, але старання та праця допомагають вирішити та опанувати будь-що. Дякую асоціації за такий чудовий досвід».

Адміністрація факультету інженерії машин, споруд та технологій, відділу міжнародного співробітництва та кафедри харчової біотехнології і хімії вітають Христину з успішним проходженням практики та отриманням сертифіката, що підтверджує її професійну підготовку та відповідальне ставлення до навчання. Бажаємо подальших успіхів, нових можливостей і професійного зростання!