Кафедра харчової біотехнології і хімії

Абітурієнту

Спеціальність «Харчові технології»
Освітньо-професійна програма «Харчові технології»
Освітньо-професійна програма «Технологічна експертиза харчових продуктів»

Харчові технології – це підготовка висококваліфікованих та конкурентноспроможних фахівців із сучасним креативним мисленням і передовими компетентностями, здатних до комплексного розв’язання складних завдань у науково-дослідній, педагогічній, організаційно-технологічній, проєктно-технологічній, організаційно-управлінській системах функціонування підприємств харчової і переробної промисловості.

Спеціальність  орієнтована на підготовку фахівців, які мають володіти: комплексом організаційно-технологічних, дослідницько-інноваційних та маркетингових методів, методик і технологій для підвищення ефективності функціонування і стратегічного розвитку підприємств харчової і переробної промисловості.

Рівні вищої освіти:

  • бакалавр (на базі повної загальної середньої освіти та на базі ступеня «молодший бакалавр»)
  • магістр

Підготовка здобувачів вищої освіти здійснюється:

  • за рахунок державного замовлення
  • за кошти фізичних та юридичних осіб

Форма навчання:

  • денна
  • заочна

Основні дисципліни професійного спрямування:

  • Технології харчових виробництв
  • Теоретичні аспекти технології харчових виробництв
  • Ефективність харчового виробництва в сучасних умовах
  • Мікробіологічні процеси в технологіях харчових продуктів
  • Інжиніринг підприємств харчової промисловості
  • Біологічно активні сполуки у харчових продуктах
  • Сучасні дослідження у харчових технологіях
  • Управління якістю та безпечністю харчових продуктів
  • Математичне моделювання технологічних процесів харчової промисловості
  • Інноваційні технології харчових продуктів
  • Проєктування підприємств харчової промисловості

Майбутні випускники можуть працювати на всіх підприємствах харчової і переробної промисловості будь-якої форми власності.

Основні посади, на яких можна працювати після закінчення навчання:

  • Фахівець в галузі харчової та переробної промисловості;
  • Керівник виробничих підрозділів у закладах харчової промисловості;
  • Керівник підприємств, установ та організацій;
  • Завідувач (начальник) відділу (науково-дослідного, конструкторського, проектного та ін.)
  • Начальник (інші керівники) та майстер виробничих дільниць (підрозділів) у промисловості;
  • Начальник (завідувач) науково-дослідних підрозділів та підрозділів з науково-технічної підготовки виробництва та інші керівники;
  • Інженер-технолог

Харчові технології — престижність сьогодні, впевненість завтра, стабільність завжди!

24 листопада 2025 року